5 stvari koje gosti prvo primete kada uđu u vaš dom -

5 stvari koje gosti prvo primete kada uđu u vaš dom

pancevo, beograd, novi sad

Zanimljivo, naš nered nikada nama ne upada u oči, ne čini nam se nepodnošljivim, neoprano suđe u kuhinji ponekad i ne primećujemo, prašinu u kupatilu na bočicama s kremama ili parfemima ignorišemo.

Ovo su stvari koje gosti prvo primete kada uđu u vaš dom.

Za čudo, kad odemo nekome u goste sve to itekako vidimo i pamtimo. Ako uskoro očekujete goste ili želite uvek da budete spremni i za one neočekivane, morate znati kojih pet stvari će vaši gosti itekako primetiti.

1. Hodnik ili predsoblje

Smatramo da se svakako isplati držati hodnik urednim jer to je prvo što će vaši gosti primetiti kad uđu. Bilo bi dobro da u njega smestite policu ili konzolu, vešalicu - mesto na koje gosti mogu da odlože svoje stvari. Otirač za noge povremeno isprašite i držite ga urednim. Setite se, prvi utisak nije nevažan. Pometite ili usisajte pod u hodniku pre nego što dođu gosti, a najbolje nekoliko puta nedeljno. Hodnik ili predsoblje možete ulepšati, učiniti ugodnijim ako u njega postavite buket sveže ubranog cveća.

2. Miris

Možda ste se vi navikli na miris starudija koje ste odnekud dovukli, možda ne primećujete da niste provetrili nakon prženja luka, ali će gosti to itekako primetiti. Kao što će ih pozitivno iznenaditi ako vaš dom ugodno miriše. Stan morate često da provetravate. Otvorite prozore - odmah - neka uđe svež vazduh. Uvek je ugodno kad u kući u koju dolaze gosti gori mirisna sveća ili je po uglovima postavljeno neko esencijalno ulje koje ugodno miriše, recimo limun, narandža, mandarina ili vanila. Ako nemate ni jedno ni drugo, u loncu neko vreme kuvajte kore od citrusa.

3. Nered

Nećemo sad tumačiti da morate postati sledbenici uredne Japanke Marie Kondo, majstora bacanja, ali ne smete u stanu držati starudije i stvarati nered. Ako su se gosti upravo najavili i nemate puno vremena, skupite sve stvari u vreću i stavite je u pokrivenu kofu za prljav veš. Ukratko, sakrijte sve što vašem domu daje osećaj zapuštenog i neurednog. Dečje igračke stavite u lepe kofe. Jednu fioku u stanu odredite kao fioku za račune, neotvorenu poštu, kataloge. Oprano i ispeglano rublje stavite u ormar, prljavo u kofu za prljavo rublje. Sve mora imati svoje mesto. Prvo očistite one prostore oko kojih ćete se zadržavati - sto za jelo, trpezarija, stočić u dnevnoj sobi, kauč.

4. Kupatilo

Ako ne stignete da pospremite ceo stan pre nego što stignu gosti, ako morate da birate samo jednu prostoriju, neka to svakako bude kupatilo. Malo je toga tako odvratno kao prljavo i zapušteno kupatilo, pogotovo kad nije vaša! Obrišite magičnom krpom umivaonik i sve police na kojima držite kozmetiku. Izribajte i posve očistite WC, obrišite ogledalo. Pobrinite se da u kupaonici bude dovoljno toaletnog papira. Rasporedite mirisne sapune ili sveće u uglove.

5. Kućni ljubimci

Dlaka vašeg kućnog ljubimca vama se nikada neće gaditi toliko koliko se gadi gostima. Ako imate kućnog ljubimca, usisajte tepih i kauč, na njima ne bi smelo da bude dlaka. Pospremite igračke sveg kućnog ljubimca. Očistite prostor oko činije za hranu i operite činije za hranu i vodu. Svakako mački promenite pesak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti