fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

aluminijumska folija, domacice, trikovi

Domaćice oduševljene: 10 trikova sa folijom olakšaće vam kućne poslove

Aluminijumske folije se koriste za omotavanje hrane, njeno zagrevanje, održavanje zidova toplim i generalno su odlično rešenje u milion situacija u domaćinstvu

Aluminijumske folije su s jedne strane sjajne, dok je sa druge strane mat. Da li to utiče na njihove performanse kada se koriste? Ova razlika je posledica proizvodnog procesa.

To znači da u završnom procesu dva sloja folije prolaze kroz valjak istovremeno. Strana koja dolazi u dodir sa visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna. Druga strana, koja nije u dodiru sa ovim valjkom, izlazi mat.

Što se tiče ishrane i domaćinstva, nije važno na koji način ćete je okrenuti. Iako neki proizvođači neprianjajućih aluminijumskih folija ističu da hrana položena na mat stranu i umotana u nju na taj način pruža maksimalnu efikasnost.

aluminijumska folija, domacice, trikovi

U većini slučajeva, bez obzira na koju stranu stavite, aluminijumska folija će obezbediti podjednako dobar rad i pri zamrzavanju i pri skladištenju hrane.

10 trikova sa aluminijumskom folijom koji će vam uvek biti od koristi:

Listove folije razvaljajte u kuglice i umetnite dva do tri u bubanj pre pranja. Oni će izazvati dodatno okretanje odeće, što će je učiniti mekšom. Isti trik možete koristiti i u mašini za sušenje veša, a folija je odličan saveznik veša jer oslobađa statički elektricitet.

Zgnječite kuglu aluminijumske folije i može se koristiti za ribanje lonaca i posuđa umesto žice.

Alu-folija čisti srebrni pribor prema sledećem receptu:

Stavite foliju u činiju na dno, nalijte vodu i dodajte malu kašiku soli, a unutra stavite srebrne predmete. Ostavite da se namače deset minuta i obrišite suvom krpom.

Za efikasnije peglanje postavite foliju između poklopca i daske za peglanje – folija će odbijati toplotu i peglanje će biti kraće, a vi ćete uštedeti energiju.

Da biste izoštrili makaze, list folije treba presaviti nekoliko puta kako bi bio ravan i jednostavno izrezati foliju makazama.

Da biste sprečili velike gubitke toplote tokom pečenja, pokrijte roštilj komadom folije i držite 10 minuta. Uklonite foliju neposredno pre pečenja. Nakon pečenja sa istim komadom, rešetku ćete lako očistiti od pepela i masnih naslaga.

Prilikom farbanja vrata i prozora, aluminijumska folija će efikasno zaštititi ručke. Ne morate da pomerate velike komade nameštaja dok brzo šamponirate tepihe. Njihove donje delove dovoljno je zaštititi komadima aluminijumske folije.

Kućni ljubimci ne podnose osećaj koji im se daje i zvuk koji nastaje zbog zgužvane folije. Ako ih želite odviknuti od skakanja na sofu, prekrijte je folijom kad god je prazna i za nekoliko dana kućni ljubimci će je sigurno početi izbjegavati.

Za topliji dom u zimskim mesecima stavite komad aluminijumske folije iza hladnog radijatora. Čim ga uključite, folija će usmeriti toplotu u prostoriju i sprečiti da je apsorbuje zid.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.