Kako sprečiti da vam se ne zamagle stakla na naočarima -
zamagle stakla na naočarima, stakla na naočarima zamagljena

Kako sprečiti da vam se ne zamagle stakla na naočarimamontekristo 0507


Zaštitne maske su postale svakodnevica, a iako mnogima od nas ne smetaju, ljudi koji nose naočare se ne bi složili. Kako sprečiti da vam ne budu zamagljene naočare?

Zamagljene naočare kao posledica nošenja zaštitnih maski rezultat su vrelog vazduha koji izlazi iz naših maski i spušta se na hladna stakla, stvarajući kondenzaciju.

To ne znači da treba da skinete masku, već postoji nekoliko načina da sprečite magljenje.

Topli dah obično izbija iz maske kada je gornji deo namešten previše labavo. Ako možete, stegnite masku što više uz nos. Drugi način da se zaustavi protok vazduha jeste da odeberete masku koja ima fiksator za nos koji možete oblikovati oko nosa.

Još jedan način jeste da koristite medicinske samolepljive trake što često rade i lekari Hitne pomoći. Stavite masku, a zatim je zalepite preko nosa i obraza. Traku prvo testirajte na nekom drugom delu tela, kako biste videli posledice njenog skidanja.

Pokušajte da pomerite masku za lice malo niže, tako da postoji više prostora između ivice maske i naočara. To znači da topli dah ima mogućnost da ispari pre nego što dođe do vaših naočara. Samo vodite da računa da ona i dalje prekriva nos i usta.

Možete masku povući i malo više, tako da gornja ivica leži ispod naočara koje je odozgo drže na mestu. Tako će vazduh proći kroz naočare, ali ih neće zamagliti.

Još jedan trik koji koriste zdravstveni radnici jeste pranje naočara sapunom. Sapun deluje kao površinski aktivno sredstvo koje ostavlja tanki sloj tako sprečavajući magljenje.

Neposredno pre nošenja maske operite stakla sapunom, obrišite višak, a zatim ostavite da se osuše. Potom ih obrišite da možete dobro da vidite i magljenja više neće biti.

(Telegraf)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.