Koliko dugo možete voziti na rezervi? -
koliko se dugo može voziti na rezervi, automobil, rezerva goriva

Koliko dugo možete voziti na rezervi?
Autoškola Montekristo Pančevo

Kada se na instrument tabli uključi lampica koja pokazuje da je vozilo na rezervi, neke vozače će uhvatiti panika, a neki će iskusno cediti poslednju kap goriva iz rezervoara, što ne preporučujemo jer česta vožnja na minimumu može dovesti do oštećenja pumpe goriva (ne podmazuje se kako bi trebalo), a i filtra goriva u koji mogu ući sitne nečistoće ili talog s dna rezervoara, piše HAK revija.

Koliko automobil zapravo može preći na rezervi?

Mnogo je merenja i istraživanja na tu temu, ali samo vi znate koliko vam automobil troši u proseku, a to je najvažniji podatak. Pretpostavlja se da na rezervi ostaje oko pet litara goriva, ali do tačne količine ćete doći na najjednostavniji način. Kad se uključi rezerva, brzo na benzinsku stanicu, uložite više novca i napunite rezervoar do vrha. Oduzmite taj broj od kapaciteta tanka goriva u fabričkim podacima (npr. 55 minus 49). Dobili ste količinu goriva koja vam ostaje u rezervoaru nakon što se uključi lampica. Pogledajte i prosečnu potrošnju pa uporedite s količinom goriva koja vam je ostala u rezervoaru.

S nekim vozilima preći ćete više od 70 km na rezervi, s drugima manje od 40 km, a sve zavisi i od stila vožnje, vozite li u gradu ili na auto-putu…

Međutim, zbog vašeg duševnog mira i bezbednosti uvek je dobro znati koliko goriva ostaje u rezervoaru nakon što se uključi lampica.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti