Najbolja pozicija za spavanje -

Najbolja pozicija za spavanjemontekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Koliko puta vam se desilo da se propudite slomljeni i sa jakim bolovima?

Loše spavanje tokom noći može dovesti do ogromnih problema. Ako nepravilno spavate, možete iskriviti vašu kičmu, a vaša leđa ujutru mogu biti jako bolna. Zato smo odlučili da vam pokažemo najbolje, ali i najgore pozicije za spavanje. Prvo ćemo krenuti od najgore pozicije koja je katastrofalna za vašu kičmu i vaš vrat. To je poza spavanja na stomaku. Kada spavate na stomaku, vaša kičma i vrat nikako ne mogu biti u prirodnom položaju. Jednostavno u takvoj poziciji vaša glava se previše krivi i savija kičmu, što dovodi do velikih problema i bolova u leđnom i vratnom predelu.

Najbolje pozicije u kojima možete spavati jeste spavanje na strani i na leđima. Kada ležite na strani i na leđima, morate se potruditi da vaša kičma bude u što prirodnijem položaju. Dok ležite na strani, koristite jestuk koji će vam omogužiti da vam glava bude u što horizontalnijem položaju. Glava ne sme da bude ni previsoko, ni prenisko. Takođe, možete postaviti jastuk ispod kukova i između kolena kako biste maksimalno ispravili kičmu.

Slična stvar je i sa spavanjem na leđima, samo što je potrebno da ispod temena glave postavite nešto što će vratu pružiti dodatnu potporu,a takođe se preporučuje i da noge blago budu izdignute, kako bi kičma bila što ispravljenija.

Na video klipu ispod, videćete kako se kičma ispravlja tokom spavanja i kako izgledaju najbolje poze za spavanje:

(muskimagazin)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.