Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pravi ili lažni parfem: Ne dozvolite da vas prevare, otkrijte razlike odmah - | K-013 Portal
pravi parfem, lazni parfem

Pravi ili lažni parfem: Ne dozvolite da vas prevare, otkrijte razlike odmahProverite da li je parfem pravi ili lažni

Iako je veća verovatnoća da ćete naići na lažni parfem dok pretražujete bočice kod preprodavca ili možda na tezgi na pijaci, većina potrošača nije svesna da se dobro napravljeni falsifikati takođe nalaze na policama velikih parfimerija. A nakon kupovine lažnog parfema, osim što se oseća loše, on može biti i štetan po zdravlje.

Ipak, postoji nekoliko znakova koji će vam pomoći da uočite i najbolje lažne, prenosi zadovoljna.rs.

Besprekorni šavovi

Ako je pakovanje kutije za parfem zapečaćeno na neprivlačan način (šav je neujednačen ili ima višak lepka), onda parfem nije originalan.

Proverite poklopac

Originalni parfemi obično imaju celofan koji je prilično debeo i savršeno savijen tako da se može čvrsto držati za kutiju. Ako celofan nije dobro umotan, to je znak falsifikovanog parfema.

Etikete i natpisi

Pogledajte zlatni krug. Strelica koja pokazuje udesno uvek treba da bude tamnija od strelice koja pokazuje levo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se da proverite veb stranicu proizvođača da li informacije koje su tamo objavljene odgovaraju onome što je navedeno na pakovanju. Čak i najmanja neslaganja je znak falsifikata.

Karton

Prava kutija je napravljena od visokokvalitetnog kartona i dizajnirana je da zaštiti bocu od oštećenja. Pored toga, unutar kutije postoji posebna struktura koja drži bočicu parfema na mestu. Karton treba da bude bel, a ne sivkast.

Boja

Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema najčešće bleda. Upečatljiva „hemijska“ boja tečnosti je znak lažnog parfema.

Dizajn

Ne zaboravite da pre kupovine pažljivo pregledate bočicu parfema, jer postoje falsifikati koji su po izgledu i mirisu veoma slični nekim vrhunskim dizajnerskim parfemima.

Poklopac

Poklopac treba da bude savršeno simetričan, osim ako, naravno, nije drugačije dizajniran u originalnoj kreaciji.

Serijski broj

Serijski broj treba da bude naveden na dnu boce (ne zalepljen), a broj na boci treba da odgovara broju na dnu kutije.

Bočica

Originalni parfem će imati kvalitetnu bočicu sa glatkom i finom površinom. Lažna bočica parfema je malo gruba i nepravilna.

Dakle, od pakovanja do čepova bočica, svaki detalj originalnog parfema je precizno dizajniran. Međutim, ako temeljno pregledate lažni parfem, naći ćete mnoge nedostatke, navodi brightside.me.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.