Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prete strujni udar i smrt: Bojler je u ovom slučaju najopasniji! - | K-013 Portal
bojler, strujni udar

Prete strujni udar i smrt: Bojler je u ovom slučaju najopasniji!


Električne instalacije u kući predstavljaju izvor potencijalnih velikih opasnosti, naročito ako su dotrajale ili u startu tehnički loše izvedene. Tako, na primer, bojler u kupatilu može da izazove smrt.

Pored rizika od požara, ukućanima preti i strujni udar, a veoma su rizične sve vrste produžnih kablova ili punjača. Upravo o ovim pitanjima govorio je u emisiji Jutro TV Prva profesor elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Andrej Čoha. Povod za razgovor bila je nedavna tragedija kada je policajka Maja M. izgubila život zbog strujnog udara, rudareći kriptovalutu na računaru koji je opteretio produžni kabl.

„Potrebno je samo da se malo ogoli vrh grejača od dotrajalosti pa da žica u njemu i struja dođu u kontakt sa vodom“, upozorava profesor. Voda provodi struju do tela osobe koja se kupa, a ako je kada metalna, što je često slučaj, ishod je tragičan. Zato je neophodno da se obavezno uređaj isključi.

(B92)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...