fbpx
produktivnost zaposlenih

Veća produktivnost zaposlenih? Moguća uz nekoliko trikova

Produktivnost, ako krenemo od samog značenja reči, podrazumeva i reč produkt, što označava neki proizvod, odnosno proizvodnju.

Kada za nekog kažemo da je produktivan, znači da on doprinosi poslu koji radi, odnosno da njegov rad donosi plodove i rezultat.

Osobine produktivnog radnika

Mnogo puta se u radnim biografijama može videti da neko za sebe napiše da je produktivan. To može biti preširoko određenje, te se poslodavac na razgovoru za posao usredsredi na to da kandidat za posao to malo bolje pojasni i navede primer za tu osobinu. Najbolji način da kandidat pokaže koliko je  produktivan jeste da predstavi sebe kao neko ko stalno stiče nove informacije bitne za posao, poseduje kreativnost, učestvuje u odlučivanju kako da se neki posao uradi, da je tačan i da poštuje zadate rokove.

Šta kada produktivnost zaposlenih opadne

Mnogi će reći da je produktivnost zaposlenog usko vezana sa motivacijom. S druge strane, mnogi motivaciju za posao nalaze u novcu. To nije netačno, ali nije ni jedino što motiviše nekog da bude produktivniji. Svaki dan odlazite na posao, srećete iste ljude, radite manje-više isti posao iz dana u dan... Sa nekim kolegom se slažete, nekoga ne možete očima da vidite... I ta kancelarija, siva, sumorna prostorija u kojoj treba da provedete skoro ceo dan. Krenite upravo od okruženja i napravite od kancelarije ugodan ambijent za rad. Načina je mnogo, na delo nek stupi kreativnost, a ulaganja ne moraju biti velika.

Preuredite i oživite kancelariju

Mnoge firme, naročito u poslednje vreme, prešle su na rad od kuće. Nekima se to sviđa, dok nekima nedostaje odlazak u kancelariju i viđanje sa kolegama. S druge stane, neki poslodavci su se odlučili na kombinaciju ta dva načina rada kako bi razbili monotoniju u radnom procesu. Nasuprot tome, imamo i one koji mogu raditi samo u kancelariji. Jedan od načina da se u tom slučaju izbegne monotonija jeste da s vremena na vreme preuredite poslovno okruženje. Vredno je truda, ipak se tu provodi najviše vremena u toku dana. Za početak, krenite od zidova. Najlakši, a ujedno izuzetno moderan način, jeste da izaberete tapete za zid koje će dati prostoru jednu novu svežinu. Tapete za zid nude vam gotovo beskraj opcija, boja i dezena, a ukoliko želite da budete sam svoj majstor, postoje i samolepljive tapete. Njih možete postaviti bez nekih posebnih veština, a i bez majstora. Takođe, ukoliko ne želite da vam ta akcija oduzme mnogo vremena, izaberite jedan zid na koji ćete postaviti tapete. To će izgledati vrlo efektno, a kancelarija će dobiti nov i živahan izgled.

Posao mora da se obavi, ali i pauza je obavezna

Neretko se dešava da ne možete ni na kratku pauzu od količine posla koju treba obaviti. Da bi zaposleni bio produktivan, pauza je neophodna. Napravite dobar plan rada, ali nikako ne izostavljajte pauzu. Nju iskoristite na najbolji mogući način tako što nećete razmišljati o poslu, tako što ćete je provesti u šetnji ili u razgovoru sa kolegama o nekim običnim stvarima. Ukoliko firma u kojoj radite ima poseban kutak za odmor, uređen tako da se u njemu osečate udobno i prijatno, tu provedite pauzu u neobaveznom i neformalnom razgovoru sa ljudima oko vas.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble